Project+, Let’s make it FIT

Project+, Let’s make it FIT van HSV staat gelijk aan het engineeren van meerwaarde voor onze klanten. Met Project+ integreert HSV grote kunststofdelen succesvol met schuimdelen.

Project+ van HSV

Project+ van HSV staat voor het engineeren van meerwaarde voor onze klanten. Dit doen wij door de naadloze integratie van kunststofspuitgiettechnologie [HSV Technical Moulded Parts nv] en partikelschuimtechnologie [HSV Packaging & Insulation nv].

Contact met Project+ engineers
Hybride oplossingen

Project+ aanpak

Met de Project+ aanpak van HSV wordt, in partnership met u, de meest efficiënte oplossing voor uw product gevonden. Spuitgietdelen en particle foam delen worden daarbij naadloos op elkaar aangesloten. Slim innoveren, vereenvoudigen d.m.v. in-lijn-assemblage en doeltreffende logistiek spelen daarin een sleutelrol.

Naast tijdsbesparing levert de Project+ aanpak meer voordelen, zoals:

 • Kortere Time-to-Market
 • Een minimum aan componenten
 • Gewichtsbesparing
 • Lagere kosten
 • Een doeltreffender en efficiënte logistiek
 • Reductie van inkooprisico’s
 • Duurzame realisatie

Wilt u uw product optimaliseren of heeft u een vraag? De Project+ engineers van HSV staan voor u klaar.

Contact met Project+ engineers

Ontwerpen op kunststofspuitgietdelen, uniek in Europa

De werkwijze om te ontwerpen op kunststofspuitgietdelen die geïntegreerd zijn met particle foam delen is uniek in Europa. De reden hiervoor is eenvoudig: er zijn nauwelijks bedrijven die van beide technieken de expertise in huis beschikbaar hebben.

In theorie zou de bovengenoemde werkwijze ook tussen twee verschillende bedrijven kunnen werken, alleen is dat in de praktijk veel complexer. Dit komt bijvoorbeeld doordat dat de toleranties van de spuitgietdelen en de geschuimde delen niet op elkaar aansluiten.

Ook wanneer beide partijen zich aan de vereiste toleranties houden, blijft het lastig om componenten te maken waarin de spuitgietdelen en delen van het geëxpandeerde schuim naadloos geïntegreerd zijn.

Bij HSV zeggen we daarom: Let’s make it FIT. De Project+ engineers van HSV zetten hun expertise over kunststoffen en technieken in. Op die manier wordt, in nauwe samenwerking met u, de meest optimale uitvoering van uw kunststofproduct gerealiseerd, dit geldt overigens ook voor redesign van metaal naar kunststof.


Enkele resultaten van de Project+ werkwijze:

 • Componenten sluiten naadloos op elkaar aan
 • Een minimum aan componenten, door in-lijn-assemblage
 • Doeltreffende logistiek en
 • Reductie van inkooprisico’s

Heeft u een ontwerpvraag, wilt u besparingen realiseren of de time-to-market van uw product verkorten? Stel uw vraag direct aan één van de engineers van Project+.

Contact met Project+ engineers

Project+ van HSV | kunststofdelen functioneel samengevoegd

Met Project+ van HSV worden kunststofdelen functioneel samengevoegd. HSV heeft de know-how en de technieken in huis beschikbaar, dat maakt het dat HSV succesvol is in het integreren van spuitgietdelen en particle foam delen, in overeenstemming met gewenste specificaties.

Daarbij draait het volgens ons niet om de toleranties van de losse delen, maar hoe deze delen functioneel samengevoegd kunnen worden. Die kernvraag werk je samen uit. Dat is een compleet andere benadering.

Project+ is zowel geschikt voor de optimalisatie van uw productontwerp, alsook voor redesign van metaal naar kunststof.

Nu uw productontwerp optimaliseren? De Project+ engineers van HSV staan voor u klaar.

Project+ bij HSV u heeft één aanspreekpunt

De kracht van Project+? Bij HSV heeft u één aanspreekpunt. Wij overzien met onze gezamenlijke engineering het totaalplaatje en in partnership met u wordt een totaaloplossing ontwikkeld.

Met Project+, maakt u gebruik van meer dan honderd jaar engineerings-expertise; de Project+ engineers van HSV. Zij dragen met hun kennis bij aan de optimale integratie van twee technieken, spuitgieten en particle foam moulding, voor de realisatie van uw kunststofproduct.

Contact met Project+ engineers

Thinktank workshop

Heeft u een ontwerpvraag, wilt u uw product optimaliseren en besparingen realiseren? Bel +31 (0) 318 – 648 999 en kom direct in contact met een van onze medewerkers of boek een ThinkTank workshop bij u op locatie.

De workshop is speciaal ontwikkeld voor: Technical directors, engineers, productontwerpers en inkopers. HSV biedt u hiermee de mogelijkheid om actuele productontwerpvraagstukken in te brengen en kennis op te doen over kunststoftechnologie.

U krijgt inzicht in de wereld van Project+ en matrijsgevormde kunststoffen en wat dit kan betekenen voor de ontwikkeling en productie van technische componenten en producten. Boekt u een workshop dan komt de ThinkTank voorrijden bij u op locatie. Dat betekent geen reistijd voor u, wel zo efficiënt.

Boek de ThinkTank

Meer weten

Wilt u meer weten over Project+ en wat HSV voor uw kunststofproduct of redesign van metaal naar kunststof kan betekenen? Neem contact op met de Project+ engineers van HSV. Zij staan voor u klaar en geven advies over mogelijke besparingen en slimme oplossingen voor uw product.

 

Project+®, let’s make it FIT is een initiatief en samenwerking tussen HSV Technical Moulded Parts nv & HSV Packaging & Insulation nv.

Contact met Project+ engineers