ThinkTank van HSV on tour met Project+

Ontdek Project+ van HSV en boek een ThinkTank workshop bij u op locatie

De ThinkTank van HSV is on tour met Project+, let’s make it FIT.

In de ThinkTank geeft HSV workshops op locatie. De workshop is speciaal ontwikkeld voor: Technical directors, engineers, productontwerpers en inkopers. HSV biedt u hiermee de mogelijkheid om actuele productontwerpvraagstukken in te brengen en kennis op te doen over kunststoftechnologie.

U krijgt inzicht in de wereld van Project+ en matrijsgevormde kunststoffen en wat dit kan betekenen voor de ontwikkeling en productie van technische componenten en producten. Boekt u een workshop dan komt de ThinkTank voorrijden bij u op locatie. Dat betekent geen reistijd voor u, wel zo efficiënt.

Project+, lets’ make it fit

Project+, let’s make it FIT, is een initiatief van the particle foam engineers van HSV en HSV Technical moulded parts. Met Project+ wordt gezamenlijke kennis en jarenlange ervaring over spuitgiettechnologie en particle foam technologie gebundeld en ingezet voor de optimalisatie van uw productontwerp of voor redesign van metaal naar kunststof.

De Project+ aanpak van HSV, partnership

Met de Project+ aanpak van HSV wordt in partnership met u de meest efficiënte oplossing voor uw product gevonden, waarbij spuitgietdelen en particle foam delen naadloos geïntegreerd worden. Slim innoveren, vereenvoudigen d.m.v. in-lijn-assemblage en doeltreffende logistiek zijn daarin key. Naast tijdsbesparing levert dit meer voordelen op, zoals; een minimum aan componenten, gewichtsbesparing, lagere kosten, een efficiënte logistiek en reductie van inkooprisico’s.

ThinkTank on tour, sinds introductie Project+

Sinds de introductie van Project+ is de ThinkTank van HSV on tour.
Inmiddels hebben heel wat bedrijven gebruik gemaakt van deze interactieve workshop op locatie.

Van kunststofspuitgiettechnologie tot partikelschuimtechnologie en de naadloze integratie van beide technieken [Project+], de engineers van HSV bezitten een schat aan waardevolle informatie die zij graag met u delen. De workshops zijn inspirerend en u wordt voorzien van praktische informatie, waar u direct uw voordeel mee kunt doen.

Denk hierbij aan technische ontwerpcriteria waarmee u rekening dient te houden in uw ontwerp, waaronder toleranties en anti-lossing. Beschikbare materialen, additieven, assemblagetechnieken en logistieke oplossingen die passen bij een optimale realisatie van uw productontwerp, ook voor grote producten, vormdelen en behuizingen.

De informatie die u ontvangt is afgestemd op actuele ontwerpvraagstukken en helpt engineers en productontwerpers om slimme productinnovaties en redesign van bestaande producten door te voeren en besparingen te realiseren.

ThinkTank Workshop Project+

Enkele reacties van onze bezoekers:

“Het Project + concept in combinatie met zeer interessante materialen geeft ons ongekende toepassingsmogelijkheden. Fijn dat er een producent is die beide technieken naadloos kan integreren”

Project+, een slimme manier om diverse kunststoffen te combineren en daarmee investeringen te optimaliseren”

“Project + verbreedt onze toepassingsmogelijkheden”

“Wat een unieke manier om ‘aan huis’ op een praktische manier met aansprekende voorbeeldproducten  informatie te delen over de combinatie van  particle foams en injection moulding technologie’”

“Een unieke manier om efficiënt onze engineers en ontwerpers breed bij te praten over de gecombineerde, technische mogelijkheden die bij HSV in-house aanwezig zijn”

Project+ van HSV interessant voor uiteenlopende bedrijfstakken

Technical directors, engineers, maar ook inkopers van bedrijven uit zeer uiteenlopende bedrijfstakken [automotive, HVAC, farmacie, maakindustrie, land- & tuinbouw, vertical farming, urban mobility, meubelsector en aerospace-industrie etc.] gingen u voor in onze ThinkTank:

Productdesigners en engineers met concrete vragen over mogelijke oplossingen en concepten, die met de inzet van Project+, particle foams en spuitgietdelen gerealiseerd kunnen worden, zijn de revue gepasseerd.

Een enthousiast vragenvuur wordt op de aanwezige ThinkTank bemanning losgelaten en door hen beantwoord. Binnen een korte tijd ligt de hele ThinkTank bezaaid met voorbeelden en inspirerende toepassingen. Ervaring leert dat de tijd vliegt en in sommige gevallen blijkt deze te kort om alles te bespreken, uiteraard komen we dan op een later moment nog eens terug!

Tijdens de workshops komt regelmatig naar voren dat de eigenschappen van kunststoffen, maar ook de integratie van beide technieken van onschatbare waarde zijn voor ontwerpers. Om een aantal voorbeelden te noemen: er is veel vormvrijheid, kunststof vormdelen zijn licht in gewicht en particle foams zijn in het bezit van hoogwaardige thermische eigenschappen.

Dat HSV deze vormdelen duurzaam produceert, met groene stoom en groene stroom, is een bijkomend pluspunt. Op die manier wordt de CO2 footprint gereduceerd en dat is weer beter voor het milieu.

De meerwaarde van Project+

Met Project+ levert HSV een significante meerwaarde bij de totstandkoming van mooie, duurzame productinnovaties van onze klanten. Project+ draagt bij aan het realiseren van verschillende besparingen, een doeltreffender en efficiënte logistiek, reductie van inkooprisico’s, kostenverlagingen en gewichtsbesparingen. Daarnaast wordt met Project+ de Time-to-Market aanzienlijk verkort.

Hybride HVAC

Boek de ThinkTank en ontvang een gratis workshop bij u op locatie

Benieuwd naar wat Project+ voor uw business kan betekenen of heeft u een ontwerpvraag? Boek een gratis ThinkTank workshop bij u op locatie en de Project+ engineers komen bij u langs.